Omvänd arkitektpraktik

av | aug 11, 2022 | Aktuellt

På Louisiana Museum of Modern Art pågår just nu en utställning om arkitektkontoret Forensic Architecture. De använder sin arkitektkompetens till att återskapa rum där brott eller våldshandlingar ägt rum. Med foto, film, ljudupptagningar och vittnesmål återuppbygger de rumsligheter i ritning och i modeller. Modellerna används för att analysera de sinnliga intrycken i ett rum; syn, hörsel, smak, lukt och känsel. Dessa används som bevismaterial eller för att synliggöra falska vittnesmål.

Förutom det viktiga arbete som Forensic Architecture gör i sitt arbete för rättvisan så belyser deras arbetsmetodik också en bredare syn på rummet än den gängse tredimensionella med vilken arkitektur oftast presenteras.

Utställningen pågår till den 23 oktober.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.